Sue The Night is de band rondom en onder leiding van songwriter Suus de Groot.
Het debuutalbum ‘Mosaic’, uitgebracht in 2015 in eigen beheer in zowel Nederland en Belgie, zette de band meteen op de kaart; o.a. een Megahit (The Whale) op 3FM en een 3FM award nominatie voor beste nieuwkomer, uitverkochte clubzalen, shows op festivals als Best Kept Secret, ESNS, Paaspop, Indian Summer, Zwarte Cross en optredens bij Radio 2, Radio 1 en De Wereld Draait Door.

Sue The Night heeft haar sound gevonden en meteen uitgekristalliseerd. Na het succes van debuut- en doorbraakalbum Mosaic (2015) zet Suus de Groot met Wanderland forse schreden voorwaarts. Haar tweede album etaleert een omvangrijke muzikale, artistieke en persoonlijke groei.

Wanderland telt tien sprankelende composities. Sue schreef ze met haar huidige zeskoppige begeleidingsband in gedachten: een hecht gezelschap, bestaande uit drie mannen en drie vrouwen, met wie ze afgelopen seizoen met veel succes te zien was als huisband van De Wereld Draait Door. Met hen creëerde ze in de studio – met gitarist Thijs van der Klugt als klankbord en producer – een coherent en herkenbaar geluid. Noem het maar Sue the Night-wave. Ten tijde van Mosaicwaren Neil Young, Madonna en Fleetwood Mac inspiratiebronnen, voor Wanderlandis haar referentiekader uitgebreid met o.a. The War On Drugs, The Smiths en Florence + The Machine. Het resultaat klinkt meeslepend, opwindend, dromerig, melancholiek, organisch en sensueel. Indie en poppy tegelijk. The World Below is de eerste single release van het album en wordt uitgeroepen tot de tweede (!) 3FMmegahit en krijgt een song van het jaar nominatie van 3voor12 (2016). Dit jaar is ‘Mind Dear’, de tweede single, niet van 3FM playlist af te slaan en wordt de nieuwste release ‘From the Mire’ veelvudig te horen op Radio 2 & Radio 1.

Het album ‘Wanderland’ van Sue The Night is in april uitgekomen is samenwerking tussen Sue the Night, AAA Label Services en Sony. Op iTunes kwam het album binnen op nummer 5 en in de album top 100 is het album tot nummer 11 geklommen. De band is deze zomer veelvuldig te zien op de Nederlandse festivals, o.a. Zwarte Cross, Concert At Sea & Appelpop. Ook zijn ze, naast Chef’s Special en De Staat, genomineerd voor een Gouden Notenkraker. In het najaar gaat de band opnieuw met een tour langs Nederlandse clubs. Kijk voor de tourtlijst op www.suethenight.com.